onsdag, april 07, 2010

Nattinlägg och hundträning

Blev en härlig nattpromenad med hunden, och nu sover han, naturligtvis. Däckade direkt då vi kom innanför dörren. Haha, älskling.
Eller tjaa.. Först överöste han mig med lite Grandiskärlek. Brukar se ut så att han står näääranäääära (helst på tårna), viftar med heeela kroppen och pussar en på munnen, eller bökar in huvudet i magen på en. :) Finns inget bättre kan jag lova.

Och träningen går verkligen frammåt! På promenaden så fick han rusa av sig på ett inhängnat område, och då passade jag även på att köra lite liggträning också. Inga problem alls. Poff så låg han på marken på kommando. Fast innomhus så håller vi på med frivilliga lägganden just nu, men det prövade vi inte utomhus. Men de frivilliga lägganden är jääättefina. Jag blir så stolt över prinsen!

Nu ska jag läsa en 'kropp och skönhet'-tidning. ;) Man måste ju peppa införnyttighetsvadet som är igång efter påsk igen då. Huvva.

Godnatt!

HUNDTRÄNING:
Okej, en film på Lokes frivilliga lägganden. Dvs, vi använder inte kommando utan hunden prövar olika beteenden och får belöning för rätt beteenden.
Här så får han belöning för att han lägger sig ner, och då kommer han även fortsätta pröva det beteendet. Det är ett väldigt bra sätt att lära in hunden nya kommandon, för då får momentet en positiv innebörd från början. Hunden gör det för att den vet att något bra kommer ut av det hela, inte för att den känner sig tvingad att göra det.

Lär du in ett kommando på detta sätt så tränar du först frivilliga övningar, och när de sitter och hunden erbjuder beteendet gång på gång på gång, så lägger man med fördel på kommandot, precis då momentet utförs. Sedan fortsätter man så tills kommandot är fäst. Och ni kan ju föreställa er hur mycket enklare det är för hunden att få ett kommando som den vet vad det betyder, än att matte står och upprepar ett oförståeligt ord, samtidigt som hon viftar med armar och godis hit och dit. :)

Så, här kommer filmen:

Vad tycks? Visst går det framåt?

Inga kommentarer: